Thursday, March 10, 2011

dreams:))

everyone has their own dreams.......:)
the same goes to me.......:))
i have many dreams to be fulfilled...........
hahahah so for this post im gonna story a lil bit about my dreams......:)
huhuuhhu.........lets read:))))

*i wanna be an engineer
this is my ambition actually.... tapi ni dream jngka masa pnjng la...skng ni i think im in the rght way untk jd engineer:)).........im taking foundation in engineering and computer science.....so i really hope ill be an engineer one day:).........engineer ape xnak gtau kat sni hahahah:P......for me engineering is a very challenging job to women.........kalo bleh nak jd engneer yg ade Ir kat dpan name tu hiihihih:) INSYAALLAH:))ameennnn.......

*i wanna have my own restraunt or saloon or spa....
hahahahha.........nie la orng pnggl mngumpul aset huhuuhu:)))...xkan la smpai ke tua nak jd engneer kan huuhhuu,,(insyaALLAH kalo jd la)....so kite kne ade perancngn untk hari yg akn datng kan2??.........so i nak wat business mcm ni....kalo bkk kedai solek menyolek ni best jgk...huhuh xpon jadi wedding plnner:))best!!!.....

*wanita yg berjaya dan berkerjaya
kalo xdapat pon wat pape di ats...at least i have a work dan bergelar a successful woman.....for me a woman nowaday must have a job....so nnt xkan timbul masalah di kemudian hari.....and the most important thing is lelaki xkan pndang rendah....dan perempuan2 yg berkerjaya xmudah diperkotakatikkn:))))
*nak jadi a princess!!!!!!!!
i dont knw why.....i love to be a princess hahahah....even orng ckap kalo jd princess xde life....24 hours orng ikot...orng jage,,,,ye bab tu mmng la xbest tapi yg bes nye.......bleh paki dress cntek....duet bnyak,,leh g shoppng hari2...OMG,,,,i cn imagine how happy i am....:)))beli baju cntek2 hahahah..bezz gle...tapi drems ni stakat dreams jela...it never comes true.........tapi its ok for me.....jadi diri sendiri lagi best:))
*wanna have my own car!!!
huhuhuh ni mmng da terimpi2 dari dlu lg huuhuhu...........nak ade kreta sendri:)))bez nye drive sorng2 pg keje....hahahahh:))))baru nmpak elegnt n profsional:)))
kalo my kereta nnt nak wat mcm kete dlm fast furious tue...hahhaah...baru laju.....design dye kne ar cntek gle hahahah:P:P:P....makne kate kalo dari jauh pon orng da knl kete sape hahahah:PPPP


*lelaki idaman~~
sume pmpuan nak...xnak comment pnjng coz sal ni da wat post ari tu hahahah:P:Ptapi its one of my dreams la huhuhuuh:PPPPP.......



huhuhuhu actually bnyak lg my dreams...tapi tnet ni sengal gle...so i think i'll stop here.....ape2 pon sbgai umat islam i dream to enter jannah of cos.....:))))that is the most important dream........and nak jadi manusia yg berjaya di dunia dan di akhirat:)))ameennnnn........:)))

Wednesday, March 2, 2011

the answer is here:)

haloooo~~~~~~~~
hahahhaha actually skang ni xde idea nak tulis ape tapi ttbe je tngn rase gatai nak menaip hahhahah:PPPP.....
so i think this is the suitable time for me to update my blog:))hehehehehe........
.nak ckap sal ape ea????
ha!!!!!!!!!!adela mereka2 yg menanyakan ttng  the characteristic of men that women are looking for.....
hahahha actually  it is more to what 'im looking for' hahhahahahah:P....
so soalan anda akan terjawab di sini:)
enjoy:)))
*gentleman
-gentleman ni sbnarnye depand kat opinion sndri...for me genleman is a man who dare to confess his feeling to his beloved one:)ha laki cmni baru macho hahhaha....ni x.....nak no fon tapi soh kwn tlng mnx....bile pmpuan jual mahal da give up...xpon kate mcm2 kat gurl tue.....ish2 xpatot tol la:(...xgenleman lngsung hahhahah.....

*funny!!:)
-fakta menyatakan lelaki yg funny ni lbih disukai..hahahhah...the same goes to me...i love to spend my time with someone who can make me laugh:D........mereka2 yg berperangai begini akan lebih diingati dan dikenang daripade mreka2 yg serius dan xleh bgurau hahhahha:)........sllunye orng yg funny ni jgk ske mnyakat so korng kne ingt da pndai mnyakat so kne la pndai pjuk blik yee...kang xpasal2 dapat sbijik pnumbuk,, patah gigi hahhahah:P


*matured:D
-matured disni bknnye mmbawa mksud tua...heheheheeh.....lelaki kne la teror nak selesaikan mslah...huhuhu tapi kat sni xbermkne anda kne mngabaikn opinion pmpuan.....lelaki kan ade 9 akl satu nafsu & pmpuan plak 9 nfsu satu akal....so cube byngkan kalo sume ni bgabung...so lngkap la 10 akal n 10 nafsu....ha!!!then trbntukla satu solution yg kreatif dan inovatif:)kn??hihihi


*pembimbing& caring
-bimbing for me bkn maksud kongkong hihihihi.....:P u have to guide women that u love...not only ur girlfreinds or wife but include ur mom ,sister and so on:)u have to act wisely ble orng2 yg dsyngi mnx nasihat ke,ngadu pape ke.....then it will shows how caring u are towards that person:)


*seorng lelaki haruslah mmakai jam tngn......
  -yela orng laki dah la aksesori xbrape nak ade...hahhaha.....then xpkai jam plk...adoyai nmpk           xsmart  bro...cube kalo pkai,,, nmpak la ade smthng kat tngn tu....then it also shows how profesional u are,,,and the most important orng akn assume that anda seorng yg mmatuhi masa......:)




 *you have to wear perfume:)
- i dont know why but im more attracted to a person who has a fragrant odor.....ala sbenarnye sume orng cmtu sume ske yg wngi kn2??so men u should take notice about it ya:)
*a smart hair cut
- frankly speaking,,,sume gurl kat donia ni ske boy yg rmbut kemas.....xde la selekeh je,,,,oppsssss.....
for me i love a man who has a short hair and terpacak......:)nampak simple tapi OMG it is cool.........huhuhu
 *berkerjaya or ambitious
-senang ckap xde sape nak hidop ngn laki yg pemalas.....dlm era kemodenan ni hihihi(ayat skema jap) xde sape nak hdup ngn laki yg xde duet... i mean xde keje...kalo ade pon satu dlm sejuta hahhah and maybe that girl xbape nak btol,,,oppppssssss hahhahaha........kalo hdop miskin pon tapi still ade usaha insyaALLAH anda tergolng dlm golngn yg dicari oleh prmpuan :)

*sports
-haaaaa ni mcm xpntng je but for me it is importnt!hahahha...lelaki kan da mmng synonym ngn sport xspcially football...so kalo lelaki xmnt sports xkire la ape2 pon nmpak mcm xcool je...huhuhu sory la bro u xmnt sports then u mnat ape??make-up??hahhah oh no.....hahahaha:P i pon kdng2 tngk bola (even tngk dgn mlut yg xreti diam hahhaha:P)

*bkn mata keranjang
-haa ni golongan lelaki sengal....sume pmpuan dye nak...adoyai bro tlong la.....'kang kne bku ngn ruas baru tau.....:P' kdng2 mke xtara mne pon gatainye lbih2 plk hahahh:Popsssssssss:P actually kite leh beza tau kalo laki yg gatal ni ngn lelaki yg saje2 nak ngusik:P.........hahhaha so boys out there be careful hahhah....gurl pon teror mntafsir orng la skng ni hahahh:P gurl power:)



huhuhu mcm da bnyak kan aku mrapu kat sni............actually banyak lg nak tulis tapi i have work to do right now...kalo nak tau lbih lnjut hbngi aku ASAP hahahahahahhahh:P.....tapi ape2 pon yg pnting kne ade kat lelaki adela asas agama dye....xgune kalo sume kat atas tu perfect tapi bile soh bace doa qunut huhuhu peluh kuar mcm orng lari pecut 1500km hahhah:P


p/s kpde yg tnye:xtau la korng bace ke x....hopefully bace la...hahaha...:P..puas ati da tau??hihihihi....oo btw kalo saye nak cari bf pon kalo bleh saye xnak yg muda dari saye rase mcm adek je huhuhu..same umo ok lg.....or xnak la tua smpai leh pnggl pakcik hahahh:PP
p/s ros:ko nak tmbah ape2 ciri lg ke??hahhahah:PP


Monday, February 28, 2011

sem2 n birthday!!:)

yuhuuuu.....
da berabok da aku pnye blg ni..
.hihihi lame xupdate....
busy exam la aritu.....huhuhuhu......
(nana aku da update..
puas ati??hhahaha
laen kali xyah la nak bg tau satu dunia aku xupdate blog hahahah:P
nnt abeh la orng tau aku ade blog:PPPP
blog aku ni untk orng2 tertntu je hahahahah:P
btw hadiah aku jgn lupa huhuhu)
(kpd yg tnggu my new post ni...hihihi nah bace ar:PPP)
.

post kali ni nak citer sal sem2 la....
emmm sem2 start ble my mom antar kat prison la opppssss......
mcm2 da berubah mase sem ni....
classmate baru,class baru lecterr baru,baju kurng baru(uniform kat uia)heheheh
mereka2 yg still same class ngn aku juz brape kerat je....
xbezz tol.....:(
xpe la mybe ade hikmah huhuhuu....
sem2 ni rasenye xde la bnyak sngt bnde2 mmlukan jadi kat aku tikah n ros hahahahahah.......
mase sem1 dlu laen la....
 mcm2 jd kat ktorng...(kan ros kan??).....
sem ni ktorng da terror hahhaaha......
so skit jela xcidnt xdingini belaku huhuhuhu.........
oo ye dkat nak abeh sem2 its time for my birthday:)
 it is on 2th february.....
so dapat hadiah uhuhhuu........
bezzz....
thnkz ye dude....
love u all:)
then ade jgk mereka2 yg berhati mulia celebrate my birthday!!!
OMG!!! guyz u are so nice and xtau cmne nak balas....
dorng celebrate besday ktorng 2orng....ros pnye besday on1st feb:)


beside me...ezad aka dato:)


kek:)

perhati tol2 ape dye tulis hahahha:P

mereka2 yg terlibat dlm mjayakan party ni...tq guyz:)

tok dalang dlm kes mnsurprise kan akun ros:P

bajet comey:Phahhaha

kek from jabir:)

ni sorng lg mnyusahkan dri sendri untk celebrate besday aku:P

:)

tq ye sume...xtau nak balas cmne.....korng sume baek gle.....:)


kanak2 riang hahah:P


tq so much kpade sume yg terlibat:
tikah,ros,dato,shaqir aka moyng:P,haez,marzuqi n bai for the party on 8th february:)
jabir,boka,fariza,zatul n mirul for the party on 9th february:)
ALLAH jela leh blas sume kbaikan korng:)
may ALLAH bless us ye....
huhu da mcm skema la plk ucpan aku hahhah:P
xpe ar bkn sllu pon hheheheh

gambar2 kat bawah plk hadiah yg dorng bagi huhuhu:)





actually bnyak lg nak tulis hahahha mklum la da lame xmerapu kat sni....
tapi internet ni lembab mcm sipot so mybe next time...
xpe cuti lame beb:)
so enjoy ur life:)





Sunday, January 30, 2011

girlzz day out!!!!

smlm i ngn roomates i pg la 'lembah tngah'....
kitorng tngk la citer THE PELANCONG hahahah i mean THE TOURIST.....
nak di summarize kan cite tu psal sorng lady ni yg falling in love with a guy....
but his boyfriend is a bad guy....
he stole money from a gengster.......
in this story u will find out what is true love <3........
u have to come along with ur love one no matter what........
this gorgeous lady has prove her love to her boy:)
so sweet...........
nak tau ending g tngk sndri ea:)hihiihih
lpas abeh tngk wyng,,,,,
 ktorng pg kat centre court.......
we have a photography session there...
awesome!!!!!!!!!
as we know that GONG XI FA CAI is just around the corner.......
so tnpa mlpaskan pluang yg ade ktorng pon tngkap la gmbar hahahah:PPPP
here are some pictures........:) 
                                                                            dgn ros!!!!!
                                                               ros & tikah
                                                          bwah pokok bunga sakura:)
                                                          tnjuk bakat terpndam:PPPP

                                                                       dating!!!!:PPP
then lpas tu ktorng pon pg la jnjln lg....smpai da xtau nak g mne........
huhuhu blik je dari outing ktorng karok kat lappy...
mcm2 lgu ktorng nyanyi.....
tapi ros xnak .....
dye ckap suare dye xsdap hahahah
ape la ko ros:PPPP
hntam jela hahahahha:PPP
nnt nak smbung karok lg...
jgn jelezzzzzz
daaaaaaaaaaaa:))))

Friday, January 21, 2011

ticket for jalan2!!!:)

ttbe rase nak tulis sal how i get my license......
i have 2 license....moto n kerete....
dapat lesen moto mse form4 lg...
mse tu da xlarat nak berhimpit naek bas pak njang sebelah umah...
bile tngh hari nak blik sekolah tu ALLAH jela tau betape panas sesak ngn students laen...
huhuhuh...xtahan beb.....
lepas je my besday terus aku ngn siti g amek lesen..
bez gle ar.....
ingt lagi kitong kne g latihan tngh2 panas adoyai.....
tapi lesen pnye pasal ok la....ade skali tu kan waktu tu aku nak test JPJ....
kne la pakai helmet dorng...
.helmet tu da la busuk xde 'wizer' plk tu bruk gle ar pakai.....
balik tu mmng aku sympoo abeh2san ar rambut aku...bau dye melekat kot....
huh xthn aku.....
dah la mase tu aku paki subng spider...bnyak la kaki dye...
skali ble nak bkk helmet busuk tu sngkut kat subang aku...
hah!!!malunye...orng laen dok tnggu aku bkk helmet tu...
nsib baek ade chinese gurl tu tlong...dye plk pgng telinge aku...
aku da la snstif bhgian tu...apelg aku jerit ar,,,hahahaha.....dah xmalu da mase tu.....ble da bleh tnggalkn subang tu jatoh...
ala........tnggl sebelah je:(....
nasib baek lulus....
xde la aku bengang sngt huuhuhhu.....
so dapat la aku lesen moto....
mulai saat tu bye2 la bas hahahahaha....
pegi sekola aku ngn bngenye tolak moto akak aku nak parking dlm sekola....
tapi ble nak parking aku lmah bab nak lintas longkang...
so ramai la yg jadi mngse aku tlng tolakkn moto aku hahahahah:P
thnkz ea u guyz hahahah:)
masuk je form5 aku pon beria2 nak amek lesen keta plk...
cm biase lpas je besday aku trus g amek ngn kawn aku si siti...
kali ni ktorng g kat tmpt laen plk....
bkn tmpat yg same amek lesen moto dlu.....
mase frst bwk keta aku pnye la excited...
skali ble aku nak terlanggar tmbok aku lepas je stering n menjerit hihihi....
pastu kne marah ngn ckgu hahahahah.....
ala dye bkn marah sngt pon.....
dye gelak...ckgu tu baek gle....
stiap kali aku pg msti jmpe dye...
smpai dorng ckap aku bkl mnntu ckgu tu hahahah mmng xar.....
dye baek je la ngn aku.....
then untk latihan strusnye aku dapat ckgu pompuan....ckgu ni pon baek.....
rpe2nye dye ni makcik kwn aku kat UIA....hahhaha what a small world:)..............
aku blaja smpai la aku lulus.....tapi ckgu pompuan aku ni sakit....ksian dye....
harap2 dye cpat smbuh........
mase ari test JPJ tu pnye la takot.....
yg pgwai JPJ tu pon asyik nak tnye mcm2...
aku dah la nak fokus huhuhuh....
mybe dye nak tlng aku ilngkan nervous kot hahahahah.............
aku pon layan la ape dye ckap dlm ati dok doa bg la dye bg aku lulus hahahaha...
ade skali tu dye tnye aku...
pastu aku nak pusing kiri then aku ckap kat dye jap2 ea saye nak belok jap....
hahahahah....
mst dye kate bdk ni bwk keta smapi xleh bckap hahahahahah.....
xpela jnji aku lulus,,uhuhhuhu....
finally i got my license.....
alhamdulillah......seronok bangat!!!!!!
tapi smpai skng ayah aku still xharap aku drive mlm2.....dye ckap bhaya.....
xpe nnt atin da ade keta sndri atin nak bwk mlm2 ea ayah hahahah...................:))))

Thursday, January 20, 2011

lets talk about L.O.V.E

sume org cakap zaman remaja nie best....
yes i admit it.....
it is a very fantastic time......
tambah2 kalo da msuk U...huhuhu bez gle....
time ni kite xtlalu kcik or besar...tngh2 lorh senang citer......hihihi....
mase ni la orng nak cari cinte la apaela hiihhi......
remaja sume nak try hahahahha
jatoh cinte tu mmng sinonim la hahahah....
.....tapi for me i never make love with someone yet..........
i`m single and available....'available ke???'hahahaha...tu yang kite xtau.....
hahha of coz la available but with the right way.....
i'm also a girl that have feeling ok.....
org ske tnye nape xde boyfriend???
hello i`ve many boyfriend but still dont have the 'special' one huhuhu..........
actually i dont have any particular answer for this question....
maybe blom sedia lg....or maybe aku xske terikat huhuhuu......
tapi kalo aku ckap xteringin nak bercinte tu mmng la bohong kan??hahahah....
xnormal la kalo ckap cmtu....
tapi ntah la......
bile cakp sal ni aku teringt ayah aku cakp pompuan ni kne jd jinak2 merpati...
orng nak rapat nak kwn bleh tapi nak lebih2....opssss sory u did at wrong person la bro hihihihihi...........
sometime tu kan ade orng ckap aku ni choosy la,,(mmng la kne choosy ckit coz he is gonna be our partner ok),,
,xlaku la,,bajet la,,
lantak la ape orng nak ckp jnji orng yg knal aku tau aku cmne.......kan nana kan???hihihi...
[special for ros:ari tu ko ajk aku cari ssme bf kan kalo da keje nnt???INSYAALLAH nnt kite cari ea....
da ade duet sndiri  nnt...skng kite make friend with eveyone;)....]
kalo nak ade bf nnt aku nak la ade duet sndiri keta sendiri baru bez kuar dating hahahaahah.......
nmpak educated n profsional ckit hihihihi.....
(bkn ckit bnyk kot hihihihi)
[special for nana:i knw dat u will read out my blog hahahah kantoi:P...btw ang stuju kan ngn aku...kan2??hahahahah:P]
maybe one day ill find my prince charming......juz wait n see hahahaah.......:Psempena post kali ni i wanna share satu lirik lgu huhuhu...."lelaki idaman"by Melly Gouslaw:)


oh tak pernah kuduga
hidup ini menjadi berubah
cahaya gemerlap di sini
sinari setiap langkahku

oh semenjak denganmu
semua gundah menjadi berubah
yang tinggal semua tentang cinta
kembali tumbuh di hati

di hatiku hanya ada kamu sayang
di mimpi malamku ada kamu sayang
semua ini hanyalah untukmu sayang
sebuah lagu tercipta hanyalah untukmu

reff2: oh lelaki idaman
memang kamu tak ada yg lain
semua gambaran idola
segalanya ada padamu

oh semenjak denganmu
semua gundah menjadi berubah
yang tinggal semua tentang cinta
kembali tumbuh di hati

   oh aku bahagia
   ada engkau lelakiku

di hatiku hanya ada kamu sayang
mimpi malamku ada kamu sayang
semua ini hanyalah untukmu sayang
sebuah lagu tercipta hanyalah untukmu
oh asmara

di hatiku hanya ada kamu sayang
di mimpi malamku ada kamu sayang
semua ini hanyalah untukmu sayang
sebuah lagu tercipta hanyalah untukmu

Friday, January 14, 2011

past & present

mase kecik dlu aku mmng tnggl kat perak....
tadika frst aku kat sblah umah je...yg pling aku xleh lpe,,,
 g tadika tu....
aku leh pkai bju ape je yg aku ske...
bezz gle....yg aku ske skli kalo ari aku pkai gaun pngntin....
skolah sblah umah mlaram mcm nak pg dinner hahahha....
nie sume idea akak ar....
mcm2 dye soh aku buat....
pkai rntai pnjng mak aku la ape la.....
yg aku sbgai adek yg baek ni pon ikot la.....
(baek la sngt)
aku kdng2 siap pkai lipstick lg...
pstu g skolah ckgu plk sprting asyik puji...
sok pg pkai lg over la hahahaha
OMG I  love that time!!!!!!!!!!
then i went to a real kindergarten 'Tadika Perpaduan'
mase kat tadika ni aku ske msuk pertndingn menari hihihi bezzzzz.........
aku xde la ngis g tadika tapi kalo mak lmbat jemput mmng aku la no1 meraung huhuhu
then msuk drjah stu aku skolah kat Johor...
kalo xslah aku SK.Parit Zain....
xsmpai bape bln aku pndah kat Langkawi plk....
ikot family....
nak msok sekolah bru tu pnye la mlu....
ade skli tu ari frst msuk kelas kaki aku trsepit celah krusi hahaha
nsib baek xde yg gelak.....aku kan pndai wat mke ksian:P
in the same year aku pndah blik ke perak...
kat sni aku sekolah kat SK Temelok....
here i finished up my standard 6.......
after get my result for UPSR im in dilemma...
either want to go to 'prison' or not........
sthn jgk la aku dok asrama kat SMK Dr. Burhanuddin....
mcm2 la aku buat nak kuar dari situ...
mngis jgn ckp ar...
ari2 aku telefon mak aku ckap nak blik.........
dah la kat sne dorng cop aku ngn kwn aku geng kelam
xptot tol la.........
then mase form 2 aku pndah SMK Tat Beng...
name skola yg jd kontroversi dklngn kwn2 aku kat UIA.....
i know that u guyz jealous with that name hahahah:P
tapi yg bezznye aku same skola ngn kwn aku azmierul...
dari stndard 2 smpai la form 5....
mmng rapat ngn dye....da mcm family da pon
ble msuk u ktorng xsme :(
tapi xpe blik kg jnji jumpe ea...
lg sorng kwn aku Siti Juminah binti Mat Isa....
mmng rapat gle....
ble da abeh skola ktorng tpisah U jgk.......
mizz u guyz!!!!
dorng 2orng ni mmng fhm gle ar ngn prngi aku.....
dah la umah ktorng dekat2...
xsaba nak lepak ssme!!!!
then aku pon msuk la UIA.........
aku pon jmpe la kngkwn yg sporting,baek,caring n mcm2 ar......
mereka2 yg tercalon adalah:
(mcm nak pknl calon2 ketua pngwas plk hahahahah)
Ros,Tikah,Dato aka ezad,jabir aka jabirah, leya........
thnxx guyz....korng baek sngt2....:)
love u guyz;)