Sunday, January 30, 2011

girlzz day out!!!!

smlm i ngn roomates i pg la 'lembah tngah'....
kitorng tngk la citer THE PELANCONG hahahah i mean THE TOURIST.....
nak di summarize kan cite tu psal sorng lady ni yg falling in love with a guy....
but his boyfriend is a bad guy....
he stole money from a gengster.......
in this story u will find out what is true love <3........
u have to come along with ur love one no matter what........
this gorgeous lady has prove her love to her boy:)
so sweet...........
nak tau ending g tngk sndri ea:)hihiihih
lpas abeh tngk wyng,,,,,
 ktorng pg kat centre court.......
we have a photography session there...
awesome!!!!!!!!!
as we know that GONG XI FA CAI is just around the corner.......
so tnpa mlpaskan pluang yg ade ktorng pon tngkap la gmbar hahahah:PPPP
here are some pictures........:) 
                                                                            dgn ros!!!!!
                                                               ros & tikah
                                                          bwah pokok bunga sakura:)
                                                          tnjuk bakat terpndam:PPPP

                                                                       dating!!!!:PPP
then lpas tu ktorng pon pg la jnjln lg....smpai da xtau nak g mne........
huhuhu blik je dari outing ktorng karok kat lappy...
mcm2 lgu ktorng nyanyi.....
tapi ros xnak .....
dye ckap suare dye xsdap hahahah
ape la ko ros:PPPP
hntam jela hahahahha:PPP
nnt nak smbung karok lg...
jgn jelezzzzzz
daaaaaaaaaaaa:))))

Friday, January 21, 2011

ticket for jalan2!!!:)

ttbe rase nak tulis sal how i get my license......
i have 2 license....moto n kerete....
dapat lesen moto mse form4 lg...
mse tu da xlarat nak berhimpit naek bas pak njang sebelah umah...
bile tngh hari nak blik sekolah tu ALLAH jela tau betape panas sesak ngn students laen...
huhuhuh...xtahan beb.....
lepas je my besday terus aku ngn siti g amek lesen..
bez gle ar.....
ingt lagi kitong kne g latihan tngh2 panas adoyai.....
tapi lesen pnye pasal ok la....ade skali tu kan waktu tu aku nak test JPJ....
kne la pakai helmet dorng...
.helmet tu da la busuk xde 'wizer' plk tu bruk gle ar pakai.....
balik tu mmng aku sympoo abeh2san ar rambut aku...bau dye melekat kot....
huh xthn aku.....
dah la mase tu aku paki subng spider...bnyak la kaki dye...
skali ble nak bkk helmet busuk tu sngkut kat subang aku...
hah!!!malunye...orng laen dok tnggu aku bkk helmet tu...
nsib baek ade chinese gurl tu tlong...dye plk pgng telinge aku...
aku da la snstif bhgian tu...apelg aku jerit ar,,,hahahaha.....dah xmalu da mase tu.....ble da bleh tnggalkn subang tu jatoh...
ala........tnggl sebelah je:(....
nasib baek lulus....
xde la aku bengang sngt huuhuhhu.....
so dapat la aku lesen moto....
mulai saat tu bye2 la bas hahahahaha....
pegi sekola aku ngn bngenye tolak moto akak aku nak parking dlm sekola....
tapi ble nak parking aku lmah bab nak lintas longkang...
so ramai la yg jadi mngse aku tlng tolakkn moto aku hahahahah:P
thnkz ea u guyz hahahah:)
masuk je form5 aku pon beria2 nak amek lesen keta plk...
cm biase lpas je besday aku trus g amek ngn kawn aku si siti...
kali ni ktorng g kat tmpt laen plk....
bkn tmpat yg same amek lesen moto dlu.....
mase frst bwk keta aku pnye la excited...
skali ble aku nak terlanggar tmbok aku lepas je stering n menjerit hihihi....
pastu kne marah ngn ckgu hahahahah.....
ala dye bkn marah sngt pon.....
dye gelak...ckgu tu baek gle....
stiap kali aku pg msti jmpe dye...
smpai dorng ckap aku bkl mnntu ckgu tu hahahah mmng xar.....
dye baek je la ngn aku.....
then untk latihan strusnye aku dapat ckgu pompuan....ckgu ni pon baek.....
rpe2nye dye ni makcik kwn aku kat UIA....hahhaha what a small world:)..............
aku blaja smpai la aku lulus.....tapi ckgu pompuan aku ni sakit....ksian dye....
harap2 dye cpat smbuh........
mase ari test JPJ tu pnye la takot.....
yg pgwai JPJ tu pon asyik nak tnye mcm2...
aku dah la nak fokus huhuhuh....
mybe dye nak tlng aku ilngkan nervous kot hahahahah.............
aku pon layan la ape dye ckap dlm ati dok doa bg la dye bg aku lulus hahahaha...
ade skali tu dye tnye aku...
pastu aku nak pusing kiri then aku ckap kat dye jap2 ea saye nak belok jap....
hahahahah....
mst dye kate bdk ni bwk keta smapi xleh bckap hahahahahah.....
xpela jnji aku lulus,,uhuhhuhu....
finally i got my license.....
alhamdulillah......seronok bangat!!!!!!
tapi smpai skng ayah aku still xharap aku drive mlm2.....dye ckap bhaya.....
xpe nnt atin da ade keta sndri atin nak bwk mlm2 ea ayah hahahah...................:))))

Thursday, January 20, 2011

lets talk about L.O.V.E

sume org cakap zaman remaja nie best....
yes i admit it.....
it is a very fantastic time......
tambah2 kalo da msuk U...huhuhu bez gle....
time ni kite xtlalu kcik or besar...tngh2 lorh senang citer......hihihi....
mase ni la orng nak cari cinte la apaela hiihhi......
remaja sume nak try hahahahha
jatoh cinte tu mmng sinonim la hahahah....
.....tapi for me i never make love with someone yet..........
i`m single and available....'available ke???'hahahaha...tu yang kite xtau.....
hahha of coz la available but with the right way.....
i'm also a girl that have feeling ok.....
org ske tnye nape xde boyfriend???
hello i`ve many boyfriend but still dont have the 'special' one huhuhu..........
actually i dont have any particular answer for this question....
maybe blom sedia lg....or maybe aku xske terikat huhuhuu......
tapi kalo aku ckap xteringin nak bercinte tu mmng la bohong kan??hahahah....
xnormal la kalo ckap cmtu....
tapi ntah la......
bile cakp sal ni aku teringt ayah aku cakp pompuan ni kne jd jinak2 merpati...
orng nak rapat nak kwn bleh tapi nak lebih2....opssss sory u did at wrong person la bro hihihihihi...........
sometime tu kan ade orng ckap aku ni choosy la,,(mmng la kne choosy ckit coz he is gonna be our partner ok),,
,xlaku la,,bajet la,,
lantak la ape orng nak ckp jnji orng yg knal aku tau aku cmne.......kan nana kan???hihihi...
[special for ros:ari tu ko ajk aku cari ssme bf kan kalo da keje nnt???INSYAALLAH nnt kite cari ea....
da ade duet sndiri  nnt...skng kite make friend with eveyone;)....]
kalo nak ade bf nnt aku nak la ade duet sndiri keta sendiri baru bez kuar dating hahahaahah.......
nmpak educated n profsional ckit hihihihi.....
(bkn ckit bnyk kot hihihihi)
[special for nana:i knw dat u will read out my blog hahahah kantoi:P...btw ang stuju kan ngn aku...kan2??hahahahah:P]
maybe one day ill find my prince charming......juz wait n see hahahaah.......:Psempena post kali ni i wanna share satu lirik lgu huhuhu...."lelaki idaman"by Melly Gouslaw:)


oh tak pernah kuduga
hidup ini menjadi berubah
cahaya gemerlap di sini
sinari setiap langkahku

oh semenjak denganmu
semua gundah menjadi berubah
yang tinggal semua tentang cinta
kembali tumbuh di hati

di hatiku hanya ada kamu sayang
di mimpi malamku ada kamu sayang
semua ini hanyalah untukmu sayang
sebuah lagu tercipta hanyalah untukmu

reff2: oh lelaki idaman
memang kamu tak ada yg lain
semua gambaran idola
segalanya ada padamu

oh semenjak denganmu
semua gundah menjadi berubah
yang tinggal semua tentang cinta
kembali tumbuh di hati

   oh aku bahagia
   ada engkau lelakiku

di hatiku hanya ada kamu sayang
mimpi malamku ada kamu sayang
semua ini hanyalah untukmu sayang
sebuah lagu tercipta hanyalah untukmu
oh asmara

di hatiku hanya ada kamu sayang
di mimpi malamku ada kamu sayang
semua ini hanyalah untukmu sayang
sebuah lagu tercipta hanyalah untukmu

Friday, January 14, 2011

past & present

mase kecik dlu aku mmng tnggl kat perak....
tadika frst aku kat sblah umah je...yg pling aku xleh lpe,,,
 g tadika tu....
aku leh pkai bju ape je yg aku ske...
bezz gle....yg aku ske skli kalo ari aku pkai gaun pngntin....
skolah sblah umah mlaram mcm nak pg dinner hahahha....
nie sume idea akak ar....
mcm2 dye soh aku buat....
pkai rntai pnjng mak aku la ape la.....
yg aku sbgai adek yg baek ni pon ikot la.....
(baek la sngt)
aku kdng2 siap pkai lipstick lg...
pstu g skolah ckgu plk sprting asyik puji...
sok pg pkai lg over la hahahaha
OMG I  love that time!!!!!!!!!!
then i went to a real kindergarten 'Tadika Perpaduan'
mase kat tadika ni aku ske msuk pertndingn menari hihihi bezzzzz.........
aku xde la ngis g tadika tapi kalo mak lmbat jemput mmng aku la no1 meraung huhuhu
then msuk drjah stu aku skolah kat Johor...
kalo xslah aku SK.Parit Zain....
xsmpai bape bln aku pndah kat Langkawi plk....
ikot family....
nak msok sekolah bru tu pnye la mlu....
ade skli tu ari frst msuk kelas kaki aku trsepit celah krusi hahaha
nsib baek xde yg gelak.....aku kan pndai wat mke ksian:P
in the same year aku pndah blik ke perak...
kat sni aku sekolah kat SK Temelok....
here i finished up my standard 6.......
after get my result for UPSR im in dilemma...
either want to go to 'prison' or not........
sthn jgk la aku dok asrama kat SMK Dr. Burhanuddin....
mcm2 la aku buat nak kuar dari situ...
mngis jgn ckp ar...
ari2 aku telefon mak aku ckap nak blik.........
dah la kat sne dorng cop aku ngn kwn aku geng kelam
xptot tol la.........
then mase form 2 aku pndah SMK Tat Beng...
name skola yg jd kontroversi dklngn kwn2 aku kat UIA.....
i know that u guyz jealous with that name hahahah:P
tapi yg bezznye aku same skola ngn kwn aku azmierul...
dari stndard 2 smpai la form 5....
mmng rapat ngn dye....da mcm family da pon
ble msuk u ktorng xsme :(
tapi xpe blik kg jnji jumpe ea...
lg sorng kwn aku Siti Juminah binti Mat Isa....
mmng rapat gle....
ble da abeh skola ktorng tpisah U jgk.......
mizz u guyz!!!!
dorng 2orng ni mmng fhm gle ar ngn prngi aku.....
dah la umah ktorng dekat2...
xsaba nak lepak ssme!!!!
then aku pon msuk la UIA.........
aku pon jmpe la kngkwn yg sporting,baek,caring n mcm2 ar......
mereka2 yg tercalon adalah:
(mcm nak pknl calon2 ketua pngwas plk hahahahah)
Ros,Tikah,Dato aka ezad,jabir aka jabirah, leya........
thnxx guyz....korng baek sngt2....:)
love u guyz;)



Saturday, January 8, 2011

sem1 di "penjara jiwa"

 xtau nak mula dari mne....
yang aku ingt first day nak dtng sini,aku stay kat umah my uncle kat sg.besi....
then pagi tu aku ngn my mom n my sister plus my cousin pon siap la nak dtng ke 'jail'..
eh2 slap plk i mean uia...:P.....
lpas orng solat jumaat sesi registration untuk gurls pon start....
dlm kul 2 lbih aku dgn mka toyanya smpai la kat uia....
berenti je keta aku pon bkk pintu n trun dgn bangganya..
mklum la ade smeone tngh pndang huhuhuhu.......
ttbe ketepuk amek kau....
skali hndphone aku jtoh cium bumi....
aku yg tngh bgos cntrol cun la knon dgn spontan mnggelabah biawak jerit "handphone aku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"dgn xmalunya aku amek phone tu n cium bnyak kali.....
eh2 mamat td ade kat dpan la....
aku pon snyum jela kat dye....da temalu xtau nak wat ape da....
mke dye mmng nmpak sngt tngh tahan gelak.....
huhuhuhu malu gle....
untuk mngcoverkan mlu aku,,,aku pon wat2 la tnye kat dye "al-malik faisal hall kat mne ea???"dye pon dgn mke yg mcm tngh tahan gelak pon gtau "kat sane"....
aku pon jalan n xpandang da kat blkng malu la weh!!!!!!!!tngh baeknye jln,,,ttbe kasut aku bunyi mcm pelik je...tngk2 tumit heels aku tcabut......
ala mcm mne ni!!!nak tkar ksut da xsmpat ni.bia jela...bkn org perasan pon hahhaha....lgpon bnyi dye best ape huuhuh.....
then aku pon dpt la kunci blik...makcik kerani tu cakap blik aku 308...aku pon pg 308...skali pntu xleh knci....roomates yg laen xsmpai lg...adoyai...mlm tu aku tido ngan jiran depan....sbb xde roomates yg laen huhuhu....
mlm tu aku pon ngis la...homesick lorh...tngh ngis2 tu aku amek la kunci blik aku tu sbb cousin aku bg rantai dye soh aku letak kunci...waaaa baek kan dye???
(tq mirul aku still gne rantai ang tu huhuhu )...
belek punye belek aku perasan bilik aku tu sbnarnye 803..bkn 308!!!huh sengal....
esoknye aku kne la pg pndah blik....here i started to know all my roomates.....
yg kelakarnye dorng ingt aku bdk medik hahahahah:P......
ape la korang aku salah bilik tau x????
emm actually bnyk lg cite tapi mls nak taip huhuhu...next post i cite mcm mne orentation i kat cni....
daaaaaaa...
adios!!!

Wednesday, January 5, 2011

my first trial:)

yuhuuu guys......actually this is my first time in my life to have a blog.. thank you so much to my beloved roomates ros to help me create a blog....nah muah2 untuk ko hahahah:)i know that you will read out my blog...kan ros??huhuhu....