Friday, January 14, 2011

past & present

mase kecik dlu aku mmng tnggl kat perak....
tadika frst aku kat sblah umah je...yg pling aku xleh lpe,,,
 g tadika tu....
aku leh pkai bju ape je yg aku ske...
bezz gle....yg aku ske skli kalo ari aku pkai gaun pngntin....
skolah sblah umah mlaram mcm nak pg dinner hahahha....
nie sume idea akak ar....
mcm2 dye soh aku buat....
pkai rntai pnjng mak aku la ape la.....
yg aku sbgai adek yg baek ni pon ikot la.....
(baek la sngt)
aku kdng2 siap pkai lipstick lg...
pstu g skolah ckgu plk sprting asyik puji...
sok pg pkai lg over la hahahaha
OMG I  love that time!!!!!!!!!!
then i went to a real kindergarten 'Tadika Perpaduan'
mase kat tadika ni aku ske msuk pertndingn menari hihihi bezzzzz.........
aku xde la ngis g tadika tapi kalo mak lmbat jemput mmng aku la no1 meraung huhuhu
then msuk drjah stu aku skolah kat Johor...
kalo xslah aku SK.Parit Zain....
xsmpai bape bln aku pndah kat Langkawi plk....
ikot family....
nak msok sekolah bru tu pnye la mlu....
ade skli tu ari frst msuk kelas kaki aku trsepit celah krusi hahaha
nsib baek xde yg gelak.....aku kan pndai wat mke ksian:P
in the same year aku pndah blik ke perak...
kat sni aku sekolah kat SK Temelok....
here i finished up my standard 6.......
after get my result for UPSR im in dilemma...
either want to go to 'prison' or not........
sthn jgk la aku dok asrama kat SMK Dr. Burhanuddin....
mcm2 la aku buat nak kuar dari situ...
mngis jgn ckp ar...
ari2 aku telefon mak aku ckap nak blik.........
dah la kat sne dorng cop aku ngn kwn aku geng kelam
xptot tol la.........
then mase form 2 aku pndah SMK Tat Beng...
name skola yg jd kontroversi dklngn kwn2 aku kat UIA.....
i know that u guyz jealous with that name hahahah:P
tapi yg bezznye aku same skola ngn kwn aku azmierul...
dari stndard 2 smpai la form 5....
mmng rapat ngn dye....da mcm family da pon
ble msuk u ktorng xsme :(
tapi xpe blik kg jnji jumpe ea...
lg sorng kwn aku Siti Juminah binti Mat Isa....
mmng rapat gle....
ble da abeh skola ktorng tpisah U jgk.......
mizz u guyz!!!!
dorng 2orng ni mmng fhm gle ar ngn prngi aku.....
dah la umah ktorng dekat2...
xsaba nak lepak ssme!!!!
then aku pon msuk la UIA.........
aku pon jmpe la kngkwn yg sporting,baek,caring n mcm2 ar......
mereka2 yg tercalon adalah:
(mcm nak pknl calon2 ketua pngwas plk hahahahah)
Ros,Tikah,Dato aka ezad,jabir aka jabirah, leya........
thnxx guyz....korng baek sngt2....:)
love u guyz;)



4 comments:

  1. haaa.. siap ye sedu.. aq nk komennie..hahaha:P
    first : smk tat beng!!! hak2..:D
    scnd : mke kesian?? haha..ko mmg sesuai sekali bab tue..:D
    thrd : melaram?? nie pon same.. da la wrne sume terang2..en?
    frth : geng kelam..hahahahahaha..mne x nye kalo bleh setiap minit nk kol mak..:P uwekk..hahahaha..

    ReplyDelete
  2. oi transparent ko nak kne blas ni hahahha:P
    frst:aku tau la ko ske nme tu...skng sekola aku da fmous ok hahahah:P
    scnd:aku kan the best actor in the world hahahah:P
    thrd:that is me that u knw....hahahah....:P
    frth:da aku rndu mak aku....dorng je yg jelezz hahahaha:P

    ReplyDelete
  3. fatin best actor???? tak tahu nak kata apa!

    YA SAYA SETUJU!! hahahaha

    ReplyDelete
  4. o ye jabir im not the best actor but im the best and awesome(mcm penah dngr je)actress hahahahh:PPPPP

    ReplyDelete