Friday, January 21, 2011

ticket for jalan2!!!:)

ttbe rase nak tulis sal how i get my license......
i have 2 license....moto n kerete....
dapat lesen moto mse form4 lg...
mse tu da xlarat nak berhimpit naek bas pak njang sebelah umah...
bile tngh hari nak blik sekolah tu ALLAH jela tau betape panas sesak ngn students laen...
huhuhuh...xtahan beb.....
lepas je my besday terus aku ngn siti g amek lesen..
bez gle ar.....
ingt lagi kitong kne g latihan tngh2 panas adoyai.....
tapi lesen pnye pasal ok la....ade skali tu kan waktu tu aku nak test JPJ....
kne la pakai helmet dorng...
.helmet tu da la busuk xde 'wizer' plk tu bruk gle ar pakai.....
balik tu mmng aku sympoo abeh2san ar rambut aku...bau dye melekat kot....
huh xthn aku.....
dah la mase tu aku paki subng spider...bnyak la kaki dye...
skali ble nak bkk helmet busuk tu sngkut kat subang aku...
hah!!!malunye...orng laen dok tnggu aku bkk helmet tu...
nsib baek ade chinese gurl tu tlong...dye plk pgng telinge aku...
aku da la snstif bhgian tu...apelg aku jerit ar,,,hahahaha.....dah xmalu da mase tu.....ble da bleh tnggalkn subang tu jatoh...
ala........tnggl sebelah je:(....
nasib baek lulus....
xde la aku bengang sngt huuhuhhu.....
so dapat la aku lesen moto....
mulai saat tu bye2 la bas hahahahaha....
pegi sekola aku ngn bngenye tolak moto akak aku nak parking dlm sekola....
tapi ble nak parking aku lmah bab nak lintas longkang...
so ramai la yg jadi mngse aku tlng tolakkn moto aku hahahahah:P
thnkz ea u guyz hahahah:)
masuk je form5 aku pon beria2 nak amek lesen keta plk...
cm biase lpas je besday aku trus g amek ngn kawn aku si siti...
kali ni ktorng g kat tmpt laen plk....
bkn tmpat yg same amek lesen moto dlu.....
mase frst bwk keta aku pnye la excited...
skali ble aku nak terlanggar tmbok aku lepas je stering n menjerit hihihi....
pastu kne marah ngn ckgu hahahahah.....
ala dye bkn marah sngt pon.....
dye gelak...ckgu tu baek gle....
stiap kali aku pg msti jmpe dye...
smpai dorng ckap aku bkl mnntu ckgu tu hahahah mmng xar.....
dye baek je la ngn aku.....
then untk latihan strusnye aku dapat ckgu pompuan....ckgu ni pon baek.....
rpe2nye dye ni makcik kwn aku kat UIA....hahhaha what a small world:)..............
aku blaja smpai la aku lulus.....tapi ckgu pompuan aku ni sakit....ksian dye....
harap2 dye cpat smbuh........
mase ari test JPJ tu pnye la takot.....
yg pgwai JPJ tu pon asyik nak tnye mcm2...
aku dah la nak fokus huhuhuh....
mybe dye nak tlng aku ilngkan nervous kot hahahahah.............
aku pon layan la ape dye ckap dlm ati dok doa bg la dye bg aku lulus hahahaha...
ade skali tu dye tnye aku...
pastu aku nak pusing kiri then aku ckap kat dye jap2 ea saye nak belok jap....
hahahahah....
mst dye kate bdk ni bwk keta smapi xleh bckap hahahahahah.....
xpela jnji aku lulus,,uhuhhuhu....
finally i got my license.....
alhamdulillah......seronok bangat!!!!!!
tapi smpai skng ayah aku still xharap aku drive mlm2.....dye ckap bhaya.....
xpe nnt atin da ade keta sndri atin nak bwk mlm2 ea ayah hahahah...................:))))

No comments:

Post a Comment